Translate

duminică, 7 august 2011

Supa crema de curcan


In timp ce fac sport ma bazez mult pe carnea de curcan, datorita nivelului scazut de colesterol, si in aceeasi masura pentru numarul mare de proteine.

La mine acasa supele crème sunt preferate. De aceea astazi am facut o supa crema din pulpa inferioara de curcan cu legume.

Pentru aceasta supa folosesc
1 pulpa inferioara de curcan fara tendoane
6-7 cartofi
8 morcovi potriviti ca marime
½ sfecla rosie
250 g conopida
1 dovlecel
3.5 L apa
2 linguri sare neiodata grunjoasa


Eu folosesc oala sub presiune, dupa ce fluiera, las la foc mic 50 min.

Sting focul, las 20 min. sa se raceasca, scot carnea si o curat de pe os, strecor legumele, opresc 1 L supa, pasez legumele si carnea cu blenderul vertical, adaugand litrul de supa pus deoparte.



Culoarea si gustul acestei creme supa sunt o nebunie. Nuanta de roz te duce cu gandul la un desert.

Adaug in castron ulei de masline extra virgin, smantana, busuioc proaspat, sau patrunjel proaspat.


Painea ciabatta pe gratar cu rosii uscate la soare,


 sau crutoanele din paine cu susan si cimbru se potrivesc de minune.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu