Translate

vineri, 21 septembrie 2012

Tarta cu dovleac, scortisoara si nuci Pecan - Pumpkin pie



Anul acesta sunt hotarat sa fac mai multe feluri de prajituri din dovleac.

Am sa incep cu tarta din dovleac.

Pt blatul de tarta folosesc
240 g faina
140 g unt
80 g zahar pudra
2 galbenusuri de ou
Pt umplutura de dovleac
2 kg dovleac
100 g zahar tos
30 g unt
2 linguri de zahar
2 albusuri de ou ( cele ramase de la ouale folosite la aluat)
Scortisoara
Ulei de dovleac – bio
Nuci “Pecan”


La aluatul de tarta separ galbenusurile de albusuri, pun faina, untul,


 zaharul pudra


 si galbenusurile.


 Amestec pana obtin aluatul, fac o bila pe care o bag la frigider cat timp pregatesc dovleacul. 



De asemenea pun la frigider si albusurile.

Dovleacul il tai, il curat de seminte si de coaja, apoi il bag in robotul de bucatarie.






Pe aragaz pun untul la topit si adaug dovleacul ras. 



Amestec din cand in cand si pun cele 100 g de zahar. 


Las pe foc pana se inmoaie si la sfarsit, chiar inainte sa opresc focul completez cu uleiul de dovleac si scortisoara.



Scot de la frigider aluatul de tarta si-l impart in doua parti inegale, partea mai mare o intind si o pun in forma de tarta, iar partea mai mica am s-o folosesc la sfarsit sa invelesc umplutura.

Cu o furculita fac gaurele in foaia de tarta din forma.



Scot si albusurile de la frigider, incep sa le bat ca pt bezea si adaug cele 2 linguri de zahar.


Cat timp am pregatit foaia de tarta si am batut albusurile, dovleacul calit s-a racit putin, suficient cat sa adaug bezeaua. Daca as pune bezeaua peste dovleacul fierbine, aceasta s-ar coagula.


Pun dovleacul calit in forma,


 intind a doua jumatate de aluat, invelesc umplutura, folosesc iar furculita si fac gaurele, adaug nucile “ Pecan” si presar un pic de zahar tos.


La cuptor tin 30 min. la 180°.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu