Translate

duminică, 28 octombrie 2012

Sos olandez - Hollandaise sauce




Azi am pregatit sos olandez pt un preparat cu “OchiuriRomanesti” si chftele din cartofi, preparat pe care am sa-l postez zilele viitoare.

Sosul este foarte consistent si se potriveste bine cu oua.

Ingrediente
3 galbenusuri
150 g unt
¼ zeama lamaie
Sare
Apa


Pun pe foc o cratita cu apa si cand da in clocot, dau focul la minim. Folosesc o cratita mai mica ca sa fac sosul in bain marie.

Pun galbenusurile de ou, adaug 3 linguri de apa si incep sa amestec cu telul intr-o singura directie, fara sa ma opresc.




La un moment dat galbenusurile incep sa se ingroase, moment in care incep sa adaug untul cald, aproape topit. Adaug unt putin cate putin si continui sa mestec.



Cand termin untul de incorporat,  adaug si zeama de lamaie tot treptat si inchei cu sarea.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu