Translate

vineri, 5 aprilie 2013

Inghetata cu fructe de padure, vanilie si scortisoara




Inghetata cu fructe de padure, vanilie si scortisoara. O nebunie de inghetata!!!

Pot sa spun ca ma consider castigator al concursului de facut inghetata in casa. Am descoperit aceasta combinatie de fructe de padure cu vanilie si scortisoara, intr-un ungher de plictiseala al propriilor mele idei.

Am mai facut inghetata cu ciocolata si capsuni, cu afine, cu zmeura, etc. de fiecare data credeam ca am descoperit invingatoarea, se pare ca nu!

Ingrediente
500 g fructe de padure (afine, fragi, mure – am pus si zmeura)
500 ml smantana pt frisca
30 ml lapte
1 pastaie vanilie
½ lingurita scortisoara
3 linguri zahar pt frisca
5 linguri zahar brut pt fructele de padure
2 linguri de ulei de nuci

Fructele de padure le am congelate. In fiecare an imi pun in congelator diverse fructe.

Pun uleiul la incins, curat pastaia de vanilie si adaug atat scortisoara cat si vanilia in uleiul incins. Sting dupa un min cu lapte si mai las la foc mic inca 2-3 min.

Fructele de padure congelate  le pun in blender, adaug zaharul brut si le fac pasta.

Torn amestecul de vanilie, scortisoara si lapte peste pasta de fructe de padure si pornesc iar blenderul.

Pregatesc frisca si o ameste superficial cu pasta din blender. Spun superficial pt ca imi raman aglomerari de frisca, care se vad distinct in sectiunea inghetatei.

Pun folie de plastic intr-o forma de chec si torn amestecul de mai sus.

Las la condelator o noapte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu