Translate

miercuri, 11 septembrie 2013

Magiun de prune



Magiun de prune alaturi de “Rulada de aluat dulce cu branza si stafide” este desertul ideal pt inceputul de toamna.

Azi am sa scriu despre magiunul de prune, foarte usor de facut, nu necesita cantitate mare de zahar si se poate folosi in multe retete.

Ingrediente pt 3 borcane de 800g
4.4 kg prune fara samburi
440 g zahar

Dupa ce scot samburii prunelor, bag fructele in robotul de bucatarie si le fac piure.

Piureul de prune il amestec cu zaharul, apoi il pun pe aragaz la foc foarte mic – cel mai mic. Amestec din cand in cand, iar dupa o ora bag in cuptorul preincins la 170° si tin 6 ore, continuand sa amestec la fiecare ora.

Cand e gata pun in borcane, pe care le-am tinut deasemenea la cuptor 5 min.

Pun capacele cand inca totul este fierbinte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu