Translate

luni, 28 aprilie 2014

Inghetata cu ciocolata si menta




Se apropie vara, asa ca am inceput sa ma antrenez realizand retete noi pt inghetata.

Azi am sa postez o combinatie de ciocolata cu menta.

Ingrediente
300 g ciocolata 50%
60 g zahar brut
50 g unt
frunze de menta de la 2 tulpini\1 lingura de zahar brut
600 g smantana
6 linguri zahar tos


Frunzele de menta le spal si le scot nervura de pe mijloc. Le zdrobesc in mojar impreuna cu o lingura de zahar brut, pana obtin o pasta.

Ciocolata cu 2 linguri de smantana, zaharul brut(60g) si untul le pun la bain maire sa se topeasca. Adaug si pasta de menta. 


Amestec cu telul pana se incorporeaza toate ingredientele in asa fel incat obtin o crema de ciocolata, pe care o las apoi la racit.

La smantana stransa de mine de la 8 L de lapte adaug 6 linguri de zahar tos si fac frisca.

Torn crema de ciocolata cu menta peste frisca 


si amestec  fara sa insist prea mult, in asa fel incat sa obtin o crema marmorata.

Torn compozitia rezultata in forme de briose din silicon.

Las o noapte la racit.

In loc de sos am pus dulceata de capsuni facuta de mine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu