Translate

joi, 11 octombrie 2012

Tort de dovleac cu pandispan si sos de ciocolata



Sa continui seria deserturilor cu dovleac.

Dupa cele trei deja postate in septembrie: “Tarta cu dovleac”, “Tortul de clatite cu dovleac si nuca”, “Prajitura cu dovleac si seminte de dovleac in trei straturi” – incep si in octombrie cu  “Tort de dovlec si pandispan cu sos de ciocolata”.


Ingrediente pt sosul de ciocolata
100 g ciocolata 50 %
100 g lapte 3,5 %
20 g unt
40 g zahar

Topesc ciocolata in lapte, adaug untul si termin cu zaharul. Amestec cu telul pana se topeste in totalitate zaharul.




Ingrediente pt tort
2 dovleci ( unul mare si unul mic)
120 g unt
10 oua
180 g zahar pt dovleac
200 g zahar pt pandispan
200 g faina
Frunze de menta proaspata


Curat  dovleacul, si-l tei feli neregulate, cam de un cm. grosime. Pun bucatile de dovlec intr-un vas de sticla termorezistent, 


pun zaharul (180 g), toc frunzele de menta si le presar peste dovleac. Untul il tai tot in feli de un cm. si-l asez pe deasupra duvleacului.





 Bag in cuptorul preincins la 240° ,35 min.

Amestec  din 10 in 10 min. cu o lingura de lemn.

Dupa 35 min. reduc cuptorul la 180° si las dovleacul inauntru pana pregatesc pandispanul.

Pandispanul il pregatesc identic ca in postarea “Pandispan simplu”.



Scot dovleacul din cuptor, torn pandispanul peste dovleacul fierbinte.




Pun iar in cuptor la 180° pt 40 min.


Las tortul sa se raceasca, pun o foie de pergamen pe o tava de inox si rastorn vasul in care am facut tortul, peste pergament.



Tot din pergament imi fac un cornet, in care torn sosul de ciocolata.


Cu sosul de ciocolata desenez pe tort un dovleac.


Iau un inel de inox si tai o portie rotunda, pe care o asez pe o farfurie ornata cu sos de ciocolata.





O a doua felie o tai ca la tort (triunghiulara) si o asez pe farfuria in care am mai desenat cu ciocolata un dovlec.


Pe langa sosul de ciocolata, ca décor folosesc si rfunze proaspete de menta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu