Translate

luni, 16 iunie 2014

Gem de piersici



Anul acesta am facut dulceata de cirese, de capsuni, de trandafiri, dar si gem de piersici.


Gemul de piersici se face aproximativ la fel de lent ca si magiunul de prune.

Ingrediente
6 kg piersici (fara samburi)
1.8 kg zahar
Sare
1 almaie pt zeama

Piersicile le impart in doua parti egale, in asa fel incat sa fac de 2 ori 3 kg.

Primele 3 kg le pun in robotul de bucatarie si le fac pasta, nu foarte intens. Ceea ce rezulta amestec cu zahar( 900 g)si le pun la foc mic pe aragaz timp de 1 ora. In acest timp adaug o jumatate de lingurita de sare si zeama de la ½ lamaie.

Dupa ce au stat 1 ora pe aragaz le pun in cuptorul preincins la 170°, timp de 5 ore, amestecand din ora in ora.

Procedez identic si cu cea dea doua parte.

Cand au trecut cele 5 ore asez 2 borcane de 800 g si unul de 400 g in cuptorul incins, timp de 5 min, apoi torn gemul incins in borcanele scoase din cuptor. Pun capacul borcanelor imediat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu